Premis Poemestiu La Vinyeta

Concurs de Poesia de l'Empordà

Poemestiu

poemestiu

El Poemestiu (Festival de Poesia de l’Empordà) és un festival nascut el 2011, que té lloc entre finals de juliol i mitjan agost a diversos municipis de l’Empordà: Navata, Darnius, Figueres i La Vinyeta. Hi participen entre 15 i 30 poetes catalans cada any, l’organitza l’Associació Cultural Poemestiu, gestora del bloc poètic www.versos.cat, i té el suport d’ajuntaments empordanesos. Tot maridant la poesia amb el paisatge i amb altres arts (música, pintura, circ, dansa…) el Poemestiu fomenta la poesia.

Les principals característiques del Poemestiu són:

Un festival 100 % en català

El Poemestiu és un festival 100 % en català. Tots els poetes i tots els poemes són en català. A diferència d’altres festivals, fomenta la llengua catalana, la poesia catalana i la cultura catalana i col·labora amb la normalització lingüística.

 Un festival independent

El Poemestiu és un festival pensat, fet i organitzat pels poetes, que són els que decideixen qui actua, sense cap pressió de cap grup mediàtic, polític, econòmic ni artístic.

Un festival gratuït

El Poemestiu és un festival gratuït i obert a tots els públics. A diferència de la majoria de festivals d’estiu, el Festival de Poesia de l’Empordà és totalment de franc, en tots els recitals i tots els espectacles.

Un festival solidari

El Poemestiu és un festival solidari: durant els recitals del festival, s’hi instal·len unes caixes per recollir roba i aliments per a Càritas Figueres.

Un festival amb paritat de gènere

El Poemestiu és un festival que no discrimina la dona, sinó que aposta fortament per la paritat de gènere, ja que la meitat dels artistes participants són poetesses. Algunes poetesses de l’edició del 2012 eren : Sun Estarriol, Teresa Bosch, Marta Pérez i Sierra, Sònia Moll, Sònia Serrabao, Carme Pagès, Estel Vila, Montserrat Oriol, Júlia Costa, Rosa Maria Arrazola…

Un festival itinerant

El Poemestiu és un festival que passa cada any per 5 o 6 poblacions empordaneses, durant els mesos d’estiu.

poemestiu2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: